Babské rady a tipy

Česnek, ocet a med - lepší kombinace snad už neexistuje

28.5.2014, Autor: med-prokes.czFoto: sxc.hu  

Zdraví Už nemusíte trpět bolestí ani slabým zdravím, protože zázračná kombinace česneku, jablečného octa a medu umí uzdravit téměř každý lidský neduh. Tato neuvěřitelná přírodní léčba potírá rakovinu, artritidu a srdeční problémy. Léčí astma, chřipku, vysoký krevní tlak a dokonce i neplodnost a spoustu dalších nemocí. Je tak silná, že při pravidelném užívání může trvale zajistit dobré zdraví.

 

"Roky vědeckého výzkumu odborníků dokázaly nade vší pochybnost, že česnek, ocet a med je kouzelná přírodní směs," tvrdí Dr. Emilio Steffani, odborník na výživu z Říma, který už na toto téma napsal nejednu publikaci.

 

"Tyto tři velmi účinné ingredience jsou k dostání kdekoliv a nejsou vůbec nákladné. Když si ještě uvědomíte, jak prospěšné jsou pro lidské zdraví, máme před sebou vskutku udivující lék." Česnek s jablečným octem a med má doslova na tisíc lékařských použití, jak říká Dr. Steffani i ostatní vědci. Se svolením vašeho lékaře si použitím této hojivé kombinace můžete vyléčit zde popsané obvyklé choroby a ještě i mnoho dalších.

Česnek, ocet a med - babské rady | babske-tipy.cz

 

Na co pomáhá?

ASTMA

Uvařte dva stroužky česneku a přidejte čajovou lžičku jablečného octa pár kapek medu. Užívejte každé ráno nalačno a okamžitě se vám při dýchání uleví.

VYSOKÝ TLAK

Vysoký tlak se dá úspěšně snížit pravidelnou konzumací vývaru dvou šálků vody, 16 česnekových stroužků a dvou polévkových lžic octa a medu. Tuto směs vaříme na mírném ohni půl hodiny, vychlaďte ji a užívejte po dvou lžičkách třikrát denně. Tato léčba se s velký úspěchem praktikuje v Indii už celá staletí a zabírá i na bolesti v prsou a motolici hlavy.

CHOLESTEROL

Hladina zlého cholesterolu podle výzkumu klesá, kdykoli jíte česnek. Jedna studie, publikovaná v anglickém lékařském časopise Lancet ukazuje, že za tři hodiny po požití 50 gramů česneku se 150 gramy másla se průměrně sníží hladina cholesterolu ze 237,4 na 221,4. To znamená,že se nebezpečný dopad tučných jídel dá zmírnit tím, že se k nim přidá česnek. Když se česnek smísí s medem a octem, jeho účinky se ještě zvýší. Chcete-li si snížit hladinu cholesterolu v krvi, snězte každý den nakrájený česnek s přílohou octa a medu, nebo si umíchejte nápoj z horkého octa, poloviny lžičky utřeného česneku a tří lžiček medu, a pijte ho každé ráno před snídaní.

RAKOVINA

Vědci už dávno zjistili, že chemické složení česneku znemožňuje rakovinné bujení. Podle výzkumníků v Národním institutu boje proti rakovině a Univerzity v Texasu při nemocnici M. D. Andersond, jezení česneku vyloučí, že dostanete rakovinu žaludku i jiných vnitřních orgánů. Chcete-li protirakovinný účinek česneku ještě umocnit,jezte ho každý den nakrájený v medu a octu.

POPÁLENINY

Naložte dva tucty stroužků česneku do 1 1/2 šálku octa na tři dny. Aby se popáleniny zahojily, nechte česnek změknout v šálku ze čtvrtiny naplněném octem a přidejte půl lžičky medu. Tekutinu vychlaďte a promíchejte v mixéru. Potom jednoduše potírejte popálenou oblast třikrát denně, aby se zmírnila bolest a nevytvořila se velká jizva.

ARTRITIDA

Prostá směs česneku, octa a medu vás může úplně zbavit bolestí způsobených artritidou a revmatismem. Oloupané stroužky ze dvou velkých hlaviček česneku ponořte na 5 minut do horkého octa. Namočte tlustou ponožku do vařící vody, pak ji vyždímejte. Naplňte konec ponožky kaší z česneku, octa a čajové lžičky medu a každé ráno s ní potírejte bolestivá místa. Vnitřní bolesti utiší sklenice horké vody se lžičkou octa, medu a čtvrtinou lžičky rozmixovaného česneku před spaním. Klouby a svaly vás už trápit nebudou.

OMRZLINY

Omrzliny ošetřujte rozkrojeným česnekem a pak místa potřete směsí napůl z medu a octa.

 

 

Hlavní stránka
Zdraví
Praktické
Recepty
Udělej si sám

Česnek kuchyňský patrně pochází ze střední Asie, kde vznikl z planého druhu Allium longicuspis. Původní vlastí česneku je Mongolsko (Džungarsko) a Kirgizské stepi. Odtud ho brzy Mongolové přivezli do Číny. Jak se dovídáme z Herodotových zpráv, byl ve velkém pěstován i ve starém Egyptě.