Recept na bazalkové pesto
25.01.2015, Autor: kca, Foto: ©Liv Friis-larsen / Dollar Photo Club | |
Bazalkové pesto se používá především k těstovinám, ale dobré pesto si můžete klidně namazat i na chleba. Tento jednoduchý recept vám ušetří peníze za koupi hotového pesta v obchodě a navíc budete mít jistotu, že víte, co jíte.
Koupit v obchodě opravdu kvalitní a poctivé pesto z bazalky je docela umění. Navíc, pesta v obchodech jsou obvyklé drahá a ty opravdu kvalitní tuplovaně. Přitom je výroba lahodného bazalkového pesta neobyčejně jednoduchá a výsledek je vždy minimálně stejný, jako při koupi drahého komerčního pesta.
Co potřebujete
|
|
Příprava pesta
Smícháme bazalku, česnek, půlku oleje a oříšky. Mixujeme v klasickém mixéru, případně lze použít i tyčový mixér. Poté přidáme zbytek oleje a znovu promixujeme. V poslední fázi, když nám již vzniklo pěkné pyré, vmícháme ještě sýr. Pak je již možno pesto rovnou podávat třeba k těstovinám. Toto pesto lze na poměrně dlouhou dobu uskladnit ve skleněné nádobě v lednici a samozřejmě ho lze také zamrazit.
TIP: Pokud zrovna nemáte po ruce piniové oříšky, můžete je klidně nahradit mandlemi a chuť pesta se tím nijak výrazně nezmění. Druhou možností je použít vlašské ořechy, ale poté je třeba počítat s tím, že se to již na celkové chuti trochu podepíše.